Hva er Google Powersearch?

i kurset digital markedsføring med Arne Krokan har jeg lært mye med om filter bobler, og ekko hva de gjør og hva nettsider kan bruke av mine søk. Men bruker jeg mine nettsider fulgt ut?

Google Powersearch er et gratis digitalt kurs, som man kan ta. Det består av 6 deler som er delt opp av tekster, videoer og spørsmål. Det Google Powersearch er et kurs om lærer deg å unytte måten man kan søke på informasjon som er rettet til det du leter etter.

Gode tips til å gjøre et bedre søk på Google

  1. Bilde søk

Når man søker på et bilde på Google, kan det hende man ikke får frem akkurat det man ønsker. Ved hjelp av verktøy knappen kan man bruke filteret på det man letter etter. Når man har tykket på verktøy kommer det opp fem valg muligheter “størrelser”, “farge”,”Brukerrettigheter”,”Type” og “tidspunkt”. Hvis man tar å søker sportsbiler, på Google bilder, men vil bare ha bilder av røde biler kan man gjøre slik.

Her har jeg trykket på valgmuligheten farger som gir meg ulike valgmuligheter, der trykket jeg på farget rød som da første til at jeg automatisk kom opp bare bilder av røde sportsbiler som man ser på bilde øverst. De andre valg mulighetene kan også brukes, eks type som gir deg muligheten til å få ulike måter bildene ser ut. På bilde under ser man at jeg har valgt å få bare bilder av røde sportsbiler som ser ut av utklipp.

2. Søk etter tekst

Når man skal finne et spesielt ord, tekst avsnitt i en 50 siders artikkel er ikke alltid det like lett. Men det finnes en lettere måte å søke etter ord og tekster ved hjelp av noen får knappet på din pc. Det man gjør at man trykker på “ctrl” + “F” på pc eller “cmf” + “F” på mac, så får man opp et søkefelt i en av hjørnene på nettleseren. I det søkefeltet kan du skrive inn det du leter etter.

3. Søk med bilde

Dette trikset syntes jeg gjør en søkeprosess mye lettere, det er en effektiv måte å finne noe man trenger ved hjelp av et bilde. Det man gjør er å gå inn på Google.no så kommer det vanlige søkefeltet opp, så trykker man på bilder som er i øverst i hjørne på høyere side. Når man har trykket på bilder kommer man inn på google bilder. Her trykke man på kamerat som er “søk med bilder”.

Når man trykker på “søk med bilde” kommer det opp en søkefelt der man kan enten laste ned nettadressen til et bilde eller selve bilde.

Her laster jeg inn et bilde av logoet til min skole, Høyskolen Kristina. Når jeg har lastet inn det bilde kommer det opp informasjon om min skole, adresse, hjemmesiden alt man trenger.

-Hedda Wetter

Kilder:

https://coursebuilder.withgoogle.com/sample/unit?unit=2&lesson=4

One Reply to “Hva er Google Powersearch?”

  1. Du trekker frem gode tips i dette innlegget! Ser du nevner bildesøk to ganger, så kan være lurt å samle de i ett og samme punkt. Innlegget er litt kort, kunne vært fint med en liten avslutning eller noen flere tips til hvordan man lettere finner informajson med andre av Googles funksjoner.

    Det er et par skrivefeil og store bokstaver etter punktum som mangler i innlegget, så kan være lurt å gå kjapt over dette.

    Gleder meg til å lese flere av innleggene dine, stå på videre:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *